Contact

Leuk om te zien dat je interesse hebt! Laat in het formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure aanvragen

Korte introductie aanvragen brochure. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen ontwikkelen

In deze eerste fase ga je samen een visioen opstellen: hoe ziet het vergezicht van de leefgemeenschap eruit? Als je zelf invloed hebt op hoe je woont, ben je verantwoordelijk en voelt het echt als thuis. In het samen ontwikkelen creëer je met elkaar de voedingsbodem om dit thuis te bouwen.

Vragen fase 1

Vragen die we in deze fase beantwoorden:

  • Wat vinden we met elkaar belangrijk?
  • Wat zijn de items waar we het over moeten hebben?
  • Wie moeten betrokken worden?
  • Welke verantwoordelijkheden horen hierbij?
  • En wie pakt vervolgens wat op?

Werkwijze & downloads

Wie doet er mee?
Maak een overzicht van alle betrokkenen in de omgeving. Denk aan buren, ondernemers en organisaties.

Voorbeelden in ontwikkeling

Gedeeld visioen
Organiseer tijdens het werkatelier een visioen sessie. Met elkaar schets je op hoofdlijnen hoe je de Liv inn leefgemeenschap ziet. Hier mag je dromen, dit is het visioen.
Belangrijke thema’s
Organiseer tijdens het werkatelier een sessie waarbij je aan de hand van het visioen gezamenlijke thema’s formuleert die passen bij het visioen. Maak deze zo concreet mogelijk, bijvoorbeeld veiligheid, gezond eten, zingeving.

Voorbeelden in ontwikkeling

Concreet actieplan
Organiseer tijdens het werkatelier met elkaar een werksessie waar je samen een actieplan maakt. Hierin staat concreet omschreven wie wat gaat doen en wanneer dit klaar is. Presenteer het actieplan tijdens de terugkomdag.

Voorbeelden in ontwikkeling

Røring-methodiek
Dit is een methode die is ontwikkeld om een lokale Liv inn vorm te geven. Deze bestaat uit verschillende fases die we met elkaar doorlopen. In chronologische volgorde zie je welke fases er zijn. Zoals een inspiratiedag, werkatelier, terugkomdag en gangmakersavonden

De volgende fase

In deze fase bepalen we samen hoe de leefgemeenschap een praktische invulling geeft aan het visioen. Dit leidt tot een nieuwe dynamiek en bruis in het gebouw. De rode draad bij alle gesprekken met bewoners over het visioen is dat ze de regie over hun eigen leven willen hebben, van betekenis willen zijn en een gezellige en veilige leefomgeving willen hebben.