Contact

Leuk om te zien dat je interesse hebt! Laat in het formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure aanvragen

Korte introductie aanvragen brochure. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen gebruiken

In deze fase bepalen we samen hoe de leefgemeenschap een praktische invulling geeft aan het visioen. Dit leidt tot een nieuwe dynamiek en bruis in het gebouw. De rode draad bij alle gesprekken met bewoners over het visioen is dat ze de regie over hun eigen leven willen hebben, van betekenis willen zijn en een gezellige en veilige leefomgeving willen hebben.

Vragen fase 2

Mooie woorden, maar hoe doe je dat nu? In deze fase geven we dit concreet handen en voeten, bijvoorbeeld door:

  • met elkaar te bepalen hoe we gaan samenwerken
  • concrete activiteiten te organiseren
  • de toewijzing van nieuwe bewoners te bepalen
  • gezamenlijke leefregels op te stellen

Werkwijze & downloads

Leefgemeenschap formaliseren
Bepaal samen met een groep bewoners hoe de leefgemeenschap van de Liv inn eruit ziet en hoe dit georganiseerd wordt. Bij de notaris worden de afspraken formeel vastgelegd. (vereniging, coöperatie etc). 

Bewoners activeren
Het enthousiasmeren en faciliteren van bewoners, buurt, ondernemers en organisaties. Om ervoor zorgen dat het enthousiasme blijft en dat bewoners zelf gaan bepalen hoe zij verbinding en activiteiten willen gaan invullen.
Toewijzing woningen bepalen
Bepaal samen met bewoners en gemeente hoe de toewijzing van woningen geregeld wordt. Dit wordt samengevat in een flyer die duidelijk weergeeft welke stappen geïnteresseerde bewoners moeten zetten om in aanmerking te komen voor een woning in Liv inn.
Leefregels opstellen
Samen met bewoners worden thema’s opgesteld die van belang zijn om op een prettige manier met elkaar samen te leven. Werk dit uit passend bij de lokale Liv inn, (bijvoorbeeld huisvergaderingen) en communiceer dit duidelijk naar alle betrokken partijen.
Communicatie met bewoners
Communiceer op regelmatige basis met bewoners en andere betrokkenen. Dit kan met flyers, mailings, nieuwsbrieven en/of via besloten social media groepen die door en voor de leefgemeenschap zijn aangemaakt.

Røring methodiek
Dit is een methode die is ontwikkeld om een lokale Liv inn vorm te geven. Deze bestaat uit verschillende fases die we met elkaar doorlopen. In chronologische volgorde zie je welke fases er zijn. Zoals een inspiratiedag, werkatelier, terugkomdag en gangmakersavonden.

De volgende fase
Een gemeenschap is nooit af. In deze fase blijven we in gesprek en gaan we samen leren. Als je vooroploopt in de vernieuwing moet je af en toe doen wat Pippi zegt: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’