Contact

Leuk om te zien dat je interesse hebt! Laat in het formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure aanvragen

Korte introductie aanvragen brochure. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy en nieuwsbrief
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Liv inn?

Het huis waar je doorleeft, het huis dat je jong houdt, waar je tijd tekort komt en betekenisvol oud(er) wordt. Liv inn is het nieuwe leven voor ouderen, met de gemeenschappelijkheid van een studentenwoning, de bedrijvigheid van een klein dorp en de geborgenheid van een huis. Een plek waar je eigenlijk tijd tekort komt, die families samenbrengt, met focus op wat je nog wél kan en waar elke vierkante meter wordt gebruikt om je kwaliteit van leven te verhogen. Elke Liv inn heeft een lokaal karakter en is samen met buurt en bewoners tot stand gekomen.

In Liv inn kun je wonen, verzorgd worden, verpleegd worden en hospicezorg ontvangen. Kortom: in een Liv inn kun je doorleven zoals je dat zelf wenst, en zorg krijgen als dat nodig is. In principe hoef je dan niet meer te verhuizen.

Henny (80) – Bewoner Liv inn Hilversum

‘Ik woon sinds hier sinds maart, maar moet nog erg wennen’

Lees het hele verhaal

Vraag 1 / 6

Ik wil actief blijven. Altijd!

Vraag 2 / 6

Ik heb er plezier in om iets voor een ander te doen

Vraag 3 / 6

Ik wil zelf bepalen of ik wil verhuizen als ik meer hulp nodig heb

Vraag 4 / 6

Focus op doorleven is essentieel voor mij.

Vraag 5 / 6

Ik vind het fijn als er mensen om mij heen zijn.

Wij zijn een match!

Kom snel eens langs voor een proefbezichtiging op een van onze locaties. Vul vrijblijvend het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Helaas nog geen match

Maar u bent altijd welkom een proefbezichtiging op een van onze locaties. Vul vrijblijvend het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Is Liv inn iets voor jou?

Ben je benieuwd of het Liv inn concept iets voor jou is? Doe de gratis test en bekijk of we een match zijn!

Doe de test

Waarom Liv inn?

Een aantal ontwikkelingen leiden ertoe dat we op een andere manier kijken naar betekenisvol oud(er) worden in Nederland:

We groeien van 2,8 miljoen naar 4,7 miljoen ouderen in Nederland. Door onze welvaart worden we ouder, het aantal 90-plussers groeit de komende decennia.
De vraag is veranderd van zorg met wonen naar wonen met (zonodig) zorg: ouderen willen dat verpleeghuisgevoel niet meer. Mensen willen zelf bepalen hoe ze betekenisvol oud(er) worden.

De verzorgingsstaat zoals we die kennen is onbetaalbaar. Daarom heeft onze regering het scheiden van wonen en zorg jaren geleden al doorgevoerd. Je huurt een woning en regelt de zorg die je nodig hebt.

In de toekomst daalt de beroepsbevolking, en daarmee ook het aantal mensen dat werkzaam is in de zorg. De noodzaak is dan ook groot om met elkaar een goede burengemeenschap te vormen. Daarom hebben wij vanaf 2013 in het land samen met bewoners en buurt het bejaardenhuis opnieuw uitgevonden: Liv inn!

Als bewoner heb je betekenis doordat je actief deelneemt aan de Liv inn gemeenschap. Deze deelname wordt aangepast aan je mogelijkheden. Passief wonen in Liv inn is dan ook niet mogelijk. Bewoners bepalen zelf hoe ze ‘betekenisvol oud(er) worden’ invullen. Dat maakt dat ze zich verantwoordelijk voelen voor zichzelf en voor elkaar.

Er hoeft niemand gedwongen te verhuizen. De zorg komt naar de bewoner toe in plaats van dat de bewoner naar de zorg moet verhuizen. Alle vormen van zorg zijn op een locatie verkrijgbaar.

Liv inn stimuleert een gezonde leefstijl door de principes van de Blue Zones toe te passen en zogenaamde Orange Zones te creëren. Bij de ontwikkeling en het gebruik van Liv inn zijn de elementen van de internationaal erkende Blue Zones verwerkt, waardoor het een natuurlijke plek wordt om gezond te leven. Omdat Nederland in geografische kenmerken verschilt van de erkende Blue Zones, passen we de elementen toe op de lokale Nederlandse situatie. Zo creëren we zogenaamde Orange Zones©.

Orange zones

 • Beweeg natuurlijk

  Bij het plan voor de inrichting is rekening gehouden met dit element door beweging zo veel mogelijk te stimuleren op een natuurlijke manier. Denk bijvoorbeeld aan een trap nemen in plaats van de lift, zelf tuinieren en actief zijn in de gemeenschap.

 • Een duidelijk doel hebben in het leven

  Een duidelijk doel hebben heeft veel overeenkomst met van betekenis blijven. Vanuit die gedachte besteden we juist ook veel aandacht aan de stappen die een bewoner zet voordat hij/zij in een Liv inn kan komen wonen.

 • Gemeenschap

  Onderdeel uitmaken van de gemeenschap is essentieel voor het succes van Liv inn en het daadwerkelijk bijdragen aan een woonomgeving waar mensen zich van betekenis voelen. De modules en het gebruik hiervan dragen hier aan bij.

De focus bij Liv inn ligt op (door)leven. De professionele leveranciers ondersteunen en faciliteren, op basis van de Orange Zone-principes, de bewoners hierin. Denk hierbij aan zorg, fysiotherapie of andere ondernemers.

Hoe ziet een Liv inn eruit?

Liv inn draait om belangrijke waarden die van belang zijn voor iedereen:

 • Betekenisvol leven

  Je wilt er toe blijven doen en zelf bepalen, eigenaarschap.

 • Actieve leefgemeenschap en leefruimtes naar keuze

  In de leefruimtes kun je bijeenkomen of gezamenlijk activiteiten ondernemen en je geeft met elkaar de leefgemeenschap vorm.

 • Keuzevrijheid in wonen

  Variatie in woningen, afhankelijk van toekomstige zorgbehoeften maak je een keuze voor een flexibele huurovereenkomst.

Previous Next